De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

Ben je op zoek naar een lekkere pizza in Rotterdam? In Rotterdam zijn er een hoop geweldige Italiaanse restaurants waar je overheerlijke, traditionele pizza’s kan eten.

Persoonlijk ben ik echt gek op Italiaans eten en waag ik me zo af en toe ook aan een rijkelijk belegde pizza. Hieronder vind je 15 restaurants die ik zeker een bezoekje waard vind als echte pizza-lover!

Zin om thuis een pizza night te houden? De meeste pizzeria’s hieronder doen ook aan afhaal en/of bezorging. Check nu via Thuisbezorgd bij welk restaurant jij kan bestellen.

Disclaimer: dit bericht bevat affiliate links. Ga voor meer informatie naar onzeDisclosure Beleid pagina.

1. Angelo Betti

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (1)

De meeste Rotterdammers zijn wel bekend met Angelo Betti. Al generaties lang is dit de plek voor de beste pizza in onze stad. En daar ben ik het zeker mee eens! Op het menu kun je kiezen uit meer dan 30 pizza’s, die allemaal met verse ingrediënten zijn belegd. Yum!

Naast een pizzeria is Angelo Betti ook een gelateria. Je kunt hier dus ook terecht voor het lekkerste Italiaanse schepijs.

Bezorging/afhaal bij Angelo Betti

Het is mogelijk om telefonisch een pizza te bestellen en deze af te halen bij Angelo Betti (via 010-4658174).

Adres

Schiekade 6B, 3032 AJ Rotterdam

2. Old Scuola

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2)

Old Scuola zit op een fijn plekje in Het Industriegebouw in het centrum van Rotterdam. Als echte pizza-lover zit je hier zeker goed! Ze bereiden hier een Fior di latte mozzarella, buffelmozzarella en burrata naar geheel eigen recept. Alle super verse ingrediënten komen van Nederlandse waterbuffels en koeien.

Bij Old Scuola serveren ze ook bier, wijn en allerlei house-made drinks: Jasmin iced tea, ginger lemonade… Lekker!

Bezorging/afhaal bij Old Scuola

Momenteel heeft Old Scuola een bezorg- en afhaalmenu. Daarnaast is Old Scuola begonnen met Old Scuola’s Supermercato met de DIY Pizza Box, voorgebakken pizza en pizza & bier tasting.

Adres

Achterklooster 1, 3011 RA Rotterdam

3. De Pizzabakkers

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (3)

Met een naam als De Pizzabakkers verwacht je natuurlijk smakelijke pizza’s! Gelukkig maken ze dit zeker ook waar.

Het complexe bereidingsproces van het deeg zorgt ervoor dat de dunne bodem lekker krokant is. Nadat de pizza’s belegd zijn met uitsluitend verse ingrediënten worden ze gebakken in Italiaanse houtovens.

Naast de pizza’s is De Pizzabakkers bekend om hun prosecco’s; ze serveren hier dan ook verschillende co*cktails met prosecco.

Bezorging/afhaal bij De Pizzabakkers

Bij De Pizzabakkers kun je de pizza’s gewoon laten bezorgen of afhalen. Bezorging kan via Uber Eats of Thuisbezorgd.

Als je een pizza wilt afhalen, kan je deze online bestellen, betalen en ophalen op het door jou gekozen tijdstip.

Adres

Pannekoekstraat 68A, 3011 LK Rotterdam

4. O’Pazzo

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (4)

Een andere plek voor overheerlijke, verse pizza’s is O’Pazzo op de Mariniersweg. In hun traditionele houtoven bereiden ze pizza’s belegd met verse, duurzame Italiaanse ingrediënten. De pizza’s van O’Pazzo staan bekend om het originele Napolitaanse recept.

Bij O’pazzo kun je ook terecht voor andere Italiaanse gerechten, zoals pasta, salade, risotto een Italiaanse burger en een aantal vis- en vleesgerechten. Bij O’Pazzo is er dus voor iedereen wel wat wils!

Bezorging/afhaal bij O’Pazzo

Bestel een heerlijke pizza van O’Pazzo via Thuisbezorgd of bel O’Pazzo om de pizza zelf af te halen in hun zaak (bel via 010-2827107).

Adres

Mariniersweg 90, 3011 NV Rotterdam

5. Gusto

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (5)

Bij Gusto proberen ze met zoveel mogelijk biologische producten te werken en bereiden ze hun pizza’s met verse ingrediënten. Het menu veranderd bij Gusto regelmatig, dit komt omdat ze met het seizoen mee koken.

Op het menu vind je ook verschillende vegetarische opties, en ze hebben glutenvrij brood en pasta.

Natuurlijk gaan wij naar Gusto voor de lekkere pizza’s. Bestel bijvoorbeeld de pizza van de maand, de overheerlijke Quattro Formaggi of de Gamberetti e Granchio. Gegarandeerd genieten!

Bezorging/afhaal bij Gusto

Het is mogelijk om de pizza’s van Gusto te bestellen en af te halen. Bestel nu pizza van Gusto via Thuisbezorgd.

Adres

Schiedamse Vest 40, 3011 BA Rotterdam

6. Sugo

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (6)

Foto door Hanke Arkenbout.

Sugo zit op meerdere locaties in Nederland, namelijk in Amsterdam, Eindhoven, Utrecht en natuurlijk in Rotterdam!

Bij Sugo kun je terecht voor pizza al taglio, dit is een pizza variant die wordt gebakken op grote rechthoekige platen en gesneden in lange stukken. Pizza al taglio betekent dan ook ‘gesneden pizza’.

Het is geen makkelijk product om te maken, want de bodem van de pizza moet perfect zijn. Daarom hebben de pizzabakkers bij Sugo aandacht en passie voor het vak.

Bezorging/afhaal bij Sugo

Bestellen voor afhaal en bezorging kan nu viarotterdam.sugo.nl.

Adres

Aert van Nesstraat 20, 3012 CA Rotterdam

Westblaak 87, 3012 KG Rotterdam

7. PizzaBar di Vicini

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (7)

Ken jij Pizzabar Di Vicini in Kralingen al? Met hun heerlijke ovenverse pizza’s en buurtse gezelligheid is het iedere dag een pizza party!

Pizza chef Ayad Ezzarouali staat dagelijks tussen 16:00 en 20:30 in de keuken om iedereen te voorzien van dunne, knapperige, fluffy, glutenvrije of vega(n) pizza’s van de plaat. Het is allemaal mogelijk! Ook lekker om eens te proberen, is dehomemadelasagne.

Bezorging/afhaal bij PizzaBar di Vicini

De pizza’s van PizzaBar di Vicini zijn makkelijk te bestellen via Thuisbezorgd.

Adres

Lusthofstraat 2A, 3062 WN Rotterdam

8. Osteria Pizzeria Andiamo

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (8)

Sinds 2018 kan je in Delfshaven terecht bij Pizzeria Andiamo. De eigenaren en het personeel komt zelf uit Italië en dat proef je! De kwaliteitsgerechten worden gemaakt met de beste, verse ingrediënten.

Op het menu staan verschillende pizza’s, met klassiekers zoals Margherita en Marinara. Daarnaast hebben ze hier bijzondere pizza’s, zoals de Pizza Pistacchio, Pizza Vulcano en de Pizza Andiamo.

Bekijk ook eens deze leuke restaurants in Delfshaven.

Bezorging/afhaal bij pizzeria Andiamo

De pizza’s van Andiamo zijn ook af te halen. Neem hiervoor telefonisch contact op met de pizzeria via 010 311 68 50.

Adres

Pieter de Hoochstraat 22 B, 3024 CS Rotterdam

9. Due Tonino

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (9)

Ben je gek op authentiek Italiaans eten? Dan is Due Tonino hét restaurant voor jou. Zodra je hier binnenstapt waan je je in Italië en word je direct warm ontvangen door de bediening.

Op het menu is een ruime keuze aan pizza’s. Van de klassieke Margherita en Quattro Formaggi tot de Due Tonino en Parmigiana.

Wist je dat Due Tonino al sinds 1991 bestaat? Dat is terug te zien in de professionaliteit van de bediening en de hoge kwaliteit van de gerechten.

Bezorging/afhaal bij Due Tonino

Bestel nu jouw favoriete pizza van Due Tonino via WhatsApp 06-39587835 en haal het af in het restaurant. Bekijk hier het afhaalmenu van Due Tonino.

Adres

Goudsesingel 67, 3031 EE Rotterdam

10. Napoli

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (10)

Dit geweldige Italiaanse restaurant is gevestigd aan de Meent in Rotterdam. Deze zaak zit altijd vol, dus het is zeker aan te raden om van te voren te reserveren.

Op het menu van Napoli vind je naast pizza’s ook andere Italiaanse gerechten, zoals pasta, vegetarische-, vlees- en visgerechten. Napoli heeft ook een wijnkaart met vele wijnen van Italiaanse wijnhuizen.

Bezorging/afhaal bij Napoli

Napoli heeft momenteel een speciaal menu voor afhalen en bezorgen.

Adres

Meent 81a, 3011 JG Rotterdam

11. La Pizza Centrum

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (11)

Bij La Pizza maken ze heerlijke pizza’s uit een traditionele op hout gestoken steenoven. Bestel de klassieke Margherita, Calzone, Pizza marinara, Pizza con tonno of één van de andere vele mogelijkheden. Verder staan op het menu lekkere snacks, antipasta, en de lekkerste Italiaanse desserts.

La Pizza heeft een vestiging in het centrum, in Rotterdam Noord bij Bentinckplein en in de Foodhallen op de Wilhelminakade.

Bezorging/afhaal bij La Pizza

Het is mogelijk om te bestellen bij de vestiging in het centrum en in Rotterdam Noord via Deliveroo.

Adres

Scheepstimmermanslaan 21, 3061 BE Rotterdam

12. Osteria Liz

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (12)

Osteria Liz is een knus restaurant in het Rotterdamse Liskwartier. Hier kun je terecht voor de echte Italiaanse espresso, pizza, pasta, risotto en authentieke Italiaanse gerechten. De eenvoudige, pure gerechten zijn leuk om samen te delen, zo kun je meer van het menu proeven!

Op het menu staan verschillende pizza’s, zoals de Pizza Margherita, Pizza Tonno, Pizza San Daniele en Pizza Coppi di parma.

Bezorging/afhaal bij Osteria Liz

Ook bij Osteria Liz kun je momenteel gewoon afhalen (bestel nu via 010-2035620).

Adres

Berkelselaan 2A, 3037 PE Rotterdam

13. Burro e Salvia

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (13)

Burro e Salvia, wat Italiaans is voor boter en salie, is een ambachtelijke pastamakerij op de Kaap. De combinatie van boter en salie is een simpele, maar zeker ook verrassende manier om pasta op smaak te brengen.

Bij Burro e Salvia kun je overheerlijke pasta’s verwachten, maar ze serveren ook verschillende soorten pizza’s! Zoals de Vegan Calzone met tomatensaus, aubergine, spinazie, wortel en courgette, of de Deliplein met mozzarella, rucola, parmezaanse kaas, walnoten, champignons en balsamico azijn.

Dit zijn slechts twee voorbeelden van hun uitgebreide menukaart, dus neem zeker een kijkje en bestel een van hun lekkere pizza’s!

Bezorging/afhaal bij Burro e Salvia

Bestel nu de pizza’s van Burro e Salvia via Thuisbezorgd.

Adres

Delistraat 16, 3072 ZK Rotterdam

14. BIRD

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (14)

Leuke feestjes én lekker eten: we love BIRD. Wist je dat ze hier ook heerlijke houtoven pizza’s serveren? Van de klassieke Margherita tot de speciale ‘Lemon Shells’ pizza met coquilles, op het menu staan meer dan tien verschillende pizza’s!

TIP:Op woensdag is het ‘Pizza Wednesday’ waarbij je een pizza en bier (of fris) krijgt voor slechts €12,50.

Bezorging/afhaal bij BIRD

De pizza’s van BIRD zijn te bestellen via Deliveroo!

Adres
Raampoortstraat 26, 3032 AH Rotterdam

15. Vegan Pizza Bar

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (15)

Of je nou vegan bent of niet, de pizza’s van de Vegan Pizza Bar moet je een keer proberen! Hier hebben ze de lekkerste creaties gemaakt met allemaal verse, plantaardige ingrediënten. De kaas is gemaakt volgens een geheel eigen recept, en natuurlijk helemaal vegan.

Op het moment van schrijven kan je kiezen uit wel tien verschillende pizza soorten. Een paar van mijn persoonlijke favorieten zijn de Pizza Karma Shoarma, de Pizza Bella Bianca en de Pizza Margherita.

Let op: Vegan Pizza Bar biedt alleen take away en bezorging aan. Leuk voor een vegan pizza party thuis!

Bezorging/afhaal bij Vegan Pizza Bar

De pizza’s van de Vegan Pizza Bar zijn te bestellen via Deliveroo en Uber Eats. Daarnaast kan je de pizza’s ook bij henzelf afhalen.

Adres

Goudsesingel 73, 3031 EE Rotterdam

Dat waren 15 plekken in Rotterdam voor overheerlijke pizza’s! Heb jij nog tips voor hotspots met lekkere pizza in Rotterdam? Laat het ons weten in de reacties hieronder!

Pin dit artikel

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (16)

De 15 lekkerste pizza's in Rotterdam - Weekends in Rotterdam (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Nathanial Hackett

Last Updated:

Views: 6129

Rating: 4.1 / 5 (52 voted)

Reviews: 83% of readers found this page helpful

Author information

Name: Nathanial Hackett

Birthday: 1997-10-09

Address: Apt. 935 264 Abshire Canyon, South Nerissachester, NM 01800

Phone: +9752624861224

Job: Forward Technology Assistant

Hobby: Listening to music, Shopping, Vacation, Baton twirling, Flower arranging, Blacksmithing, Do it yourself

Introduction: My name is Nathanial Hackett, I am a lovely, curious, smiling, lively, thoughtful, courageous, lively person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.